Μυστήριο: Γιατί η CIA φοβάται τις τηλεπαθητικές δυνάμεις του Γιούρι Γκέλερ;

 

681

Ειδήσεις | Γιούρι Γκέλερ: Τον θυμόμαστε όλοι ως τον «μάγο» που λυγίζει κουτάλια και μπορεί με τη δύναμη της σκέψης του να μαντέψει αντικείμενα χωρίς να έχει καν οπτική επαφή μαζί τους. Ποτέ, όμως, δεν θα μπορούσαμε πως ο άνθρωπος αυτός θα προκαλούσε φόβο στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και μάλιστα στη CIA.

Ο λόγος για τον Γιούρι Γκέλερ, ο οποίος σύμφωνα με τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, είχε υποβληθεί σε πειράματα το 1972 στο πλαίσιο ενός μυστικού προγράμματος του αμερικανικού στρατού, με την κωδική

Όπως αναφέρεται στα πρώην απόρρητα έγγραφα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, το «Stargate Project» υπέβαλε άτομα με μοναδικές ικανότητες, όπως ο τηλεπαθητικός Γκέλερ, σε διάφορα τεστ, για να δει εάν και κατά πόσο θα μπορούσαν να συμβάλουν με τις δυνάμεις τους στην προστασία της χώρας από κάθε είδους εισβολή.
Σύμφωνα, πάντα, με την ίδια πηγή, ο Γκέλερ οδηγήθηκε στο Ινστιτούτο Ερευνών του Στάνφορντ, όπου του ζητήθηκε να παραμείνει μέσα σε ένα σφραγισμένο δωμάτιο και να αποδείξει με διάφορες δοκιμασίες τις ξακουστές τηλεκινητικές του ικανότητες.
Αρχικά, η λέξη «φιτίλι» είχε επιλεγεί τυχαία από ένα λεξικό, και είχε αναρτηθεί μαζί με τη φωτογραφία ενός πυροτεχνήματος έξω από το δωμάτιο του Γκέλερ, χωρίς φυσικά εκείνος να μπορεί να τα δει.

Όταν ο Γκέλερ ρωτήθηκε από την ενδοεπικοινωνία ποιο ήταν το θέμα της εικόνας πίσω από την πόρτα εκείνος απάντησε αμέσως «ένας κύλινδρος που προκαλεί ισχυρό θόρυβο», αποκαλύπτουν τα έγγραφα της CIA.

Η δεύτερη τυχαία επιλεγμένη λέξη που κλήθηκε να μαντέψει ο Γκέλερ ήταν η λέξη «τσαμπί», που συνοδευόταν από τη σχετική φωτογραφία. Ο «μάγος» απάντησε αμέσως ότι «βλέπει σταγόνες νερού να βγαίνουν από την εικόνα», ενώ ζωγράφισε και ο ίδιος σε ένα χαρτί ενωμένους κύκλους που έμοιαζαν με το τσαμπί του κρυμμένου σχεδίου και μάλιστα περιείχαν τον ίδιο αριθμό από ρώγες.

Με βάση αυτά τα δύο τεστ, η CIA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Γκέλερ «επιδεικνύει την υπερφυσική αντιληπτική του ικανότητα με πειστικό και μη αμφισβητήσιμο τρόπο».
Υπενθυμίζεται πως το 2013, ο Γιούρι Γκέλερ είχε αποκαλύψει πως η ιδιότητά του «celebrity medium» δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια κάλυψη, μια «βιτρίνα», για να μπορεί να λαμβάνει μέρος ως πράκτορας σε αποστολές της CIA και της ισραηλινής Μοσάντ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο

search

Follow Uri

Scan to Follow Uri on Twitter

Latest Articles

Read All Latest Articles
Amazing Lectures! uri lectures
Motivational Inspirational Speaker
Motivational, inspirational, empowering compelling 'infotainment' which leaves the audience amazed, mesmerized, motivated, enthusiastic, revitalised and with a much improved positive mental attitude, state of mind & self-belief.

“There is no spoon!”

The Matrix

“The world needs your amazing talents. I need them”

Michael Jackson

“Uri Geller gave an absolutely resonating talk on his life and career. He had every single magician in the room on the edge of their seats trying to digest as much information as they could. Uri emphasized that the path to frame is through uniqueness and charisma and that professional entertainers must be creative in their pursuits of success and never shy away from publicity.”

Tannens Magic Blog

“The man is a natural magician. He does everything with great care, meticulous misdirection and flawless instinct. The nails are real, the keys are really borrowed, the envelopes are actually sealed, there are no stooges, there are no secret radio devices and there are no props from the magic catalogues.”

James Randi (In an open letter to Abracadabra Magazine)

“Absolutely amazing”

Mick Jagger

“Truly incredible”

Sir Elton John

“Eternity is down the hall And you sit there bending spoons In your mind, in your mind”

Johnny Cash

“I Have watched Uri Geller… I have seen that so I am a believer. It was my house key and the only way I would be able to use it is get a hammer and beat it out back flat again.”

Clint Eastwood

“Better than watching Geller bending silver spoons, better than witnessing new born nebulae’s in bloom”

Incubus


Urigeller_facebookDo you have a question? Contact Uri!