A CIA telepátiával is kísérletezett az 1970-es években

1038079806

A Csillagkapu nevű program 1978-ban indult meg és két évtizedig működött. A csoport a lelki jelenségeket kutatta, így azzal is kísérleteztek, miként lehet a pszichikai képességeket a hírszerzésben is felhasználni.

A Csillagkapu fájljai a közelmúltban váltak elérhetővé a CIA Records Search Tool (CREST) adatbázisában, amely összesen nagyjából 930 ezer újraminősített dokumentumot tartalmaz, megközelítőleg 12 millió oldalon.

A program egyik iratát, egy küldetésnyilatkozatot “idegen nemzeteknek nem kiadható” pecséttel látták el. A dokumentum a Csillagkapu célját a következőképp foglalja össze:

“egy program létrehozása pszichoenergetika felhasználásával, hírszerzési alkalmazásra”

A különös kifejezést, a “pszichoenergetikát” hiába keressük tudományos szótárakban, mivel a fogalom kutatásával mára inkább az ezotéria, semmint a tudomány művelői foglalkoznak. A William A. Tiller Pszichoenergetikai Tudományos Intézet – és itt most a tudományost erősen idézőjelben kell értelmezni – szerint a kifejezés a tudattal irányított energiacserét jelöli. Az intézet névadója egykor a Stanford Egyetemen tanított, nyugdíjazása után azonban érdekes változások álltak be módszereiben.

Hogy felmérjék a jelenség működését, illetve azt, hogy miként alkalmazhatná a hírszerzés a pszichoenergetikát, a Csillagkapu-projekttel számtalan dokumentum született. A program vezetői többek közt azt figyelték meg, hogyan lehet a pszichoenergetikát tárgyak mozgatására és gondolatolvasásra használni.

A programban saját teszteket is végrehajtottak, hogy megvizsgálják, ellenőrzött körülmények közt is megfigyelhetőek-e hasonló jelenségek. A kutatásokban többek közt Uri Geller is közreműködött, aki 1973 augusztusában nyolc napon át segítette a szakértők munkáját.

A kísérletben Uri Gellert elzárták egy ablaktalan, hangszigetelt és elektronikusan árnyékolt terembe, majd megkérték, hogy rajzolja le azt, amit egy másik teremben lévő személy alkotott – Geller természetesen nem volt fizikai kapcsolatban az alannyal. A résztvevőnek véletlenszerűen mondtak egy szót, a “csomót”, majd az illető nekilátott egy szőlőfürt megrajzolásának.

Ezután az elszigetelt szobában ücsörgő Geller következett. A férfi először azt állította, vízcseppeket lát, majd lila körökről kezdett el beszélni. Végül maga is rajzolt egy fürt szőlőt, melyen 24 szem volt látható – épp annyi, amennyi az eredeti képen.

Egy tanulmányban a CIA szakemberei azt írták, ezen és az ehhez hasonló kíséretek meggyőző bizonyítékokat szolgáltattak arra, hogy Geller elképesztő pszichikai képességek birtokában van.

Kattintson ide a teljes cikk olvasásához

search

Follow Uri

Scan to Follow Uri on Twitter

Latest Articles

Read All Latest Articles
Amazing Lectures! uri lectures
Motivational Inspirational Speaker
Motivational, inspirational, empowering compelling 'infotainment' which leaves the audience amazed, mesmerized, motivated, enthusiastic, revitalised and with a much improved positive mental attitude, state of mind & self-belief.

“There is no spoon!”

The Matrix

“The world needs your amazing talents. I need them”

Michael Jackson

“Uri Geller gave an absolutely resonating talk on his life and career. He had every single magician in the room on the edge of their seats trying to digest as much information as they could. Uri emphasized that the path to frame is through uniqueness and charisma and that professional entertainers must be creative in their pursuits of success and never shy away from publicity.”

Tannens Magic Blog

“The man is a natural magician. He does everything with great care, meticulous misdirection and flawless instinct. The nails are real, the keys are really borrowed, the envelopes are actually sealed, there are no stooges, there are no secret radio devices and there are no props from the magic catalogues.”

James Randi (In an open letter to Abracadabra Magazine)

“Absolutely amazing”

Mick Jagger

“Truly incredible”

Sir Elton John

“Eternity is down the hall And you sit there bending spoons In your mind, in your mind”

Johnny Cash

“I Have watched Uri Geller… I have seen that so I am a believer. It was my house key and the only way I would be able to use it is get a hammer and beat it out back flat again.”

Clint Eastwood

“Better than watching Geller bending silver spoons, better than witnessing new born nebulae’s in bloom”

Incubus


Urigeller_facebookDo you have a question? Contact Uri!