Uri Geller: A tekintetemmel kellett megölnöm egy disznót

Uri Geller a 70-es években/ Fotó: Europress Getty-Images
Uri Geller a 70-es években/ Fotó: Europress Getty-Images

Izrael – Nem újkeletű dolog, hogy a hadsereg mindent letesztel, aminek kapcsán szikrányi remény is van arra, hogy az ellenség életét meg lehet keseríteni vele.

Egy most napvilágra került, több tízezer oldalas dokumentem szerint ilyen volt Uri Geller is, akit egyfajta parakatonának akartak kiképzeni, hogy páratlan képességét akár a harcmezőkön is kamatoztassa.

A népszerű kanálhajlítgatót senkinek nem kell bemutatni, hisz Geller a 70-es évektől kezdve közismert volt a bolygó lakosainak garantáltan több mint fele előtt. Tévés showkban görbített el a húsklopfolón kívül gyakorlatilag minden egyes evőeszközt, az viszont eddig rejtély volt, hogy ritka tudása miatt a CIA is megkörnyékezte.

Mint kiderült, az amerikai hírszerzés a 70-es években találta meg Gellert és vagy egy héten keresztül kísérleteztek vele. Geller tesztelése az úgynevezett Csillagkapu program része volt, aminek kifejezett célja az volt: a pszichés képességeiket használó úgynevezett para-, vagy okkult katonákat toborozzanak.

Amikor a mozikedvelők ilyesmit a Kecskebűvölők című George Clooney filmben látták, biztos hangosan nevettek, hisz a film valóban vicces volt. De ki sejtette, hogy részben igaz is!?

Az Első Föld Zászlóalj persze csak kitaláció volt, ahogy a falon átrohanni próbáló katonák is, a Csillagkapu program azonban kicsit sem, a CIA valóban útnak indított egy ilyet. Mi több, Uri Geller szerint hiba volt nyilvánosságra hozni ezeket a dokumentumokat, ugyanis több ország titkosszolgálata jelen pillanatban is folytat ilyen irányú kísérleteket.

Az első kísérletben az ügynökök ötletszerűen felcsaptak egy szótárt és választottak egy szót. A szó a robbanószerkezet volt, szóval az ügynökök rajzoltak egy petárdát egy cetlira, majd felragasztották a külső falára annak a szobába, ahova Gellert zárták. Ezen a szobán egyébként egyetlen ablak sem volt, valamint tökéletesen hangszigetelt is volt.

Geller némi “töprengés” után azt mondta, egy hengert lát, amiből zaj jön ki, majd kicsit később egy teljesen hasonló képet rajzolt, mint az ügynökök.

És mit nyilatkozott minderre Geller?

– “Nem érdekelnek a kétkedők! Számtalan dolgot tettem a CIA-nak. Azt akarták, hogy álljak meg Mexikóban az orosz nagykövetség előtt és töröljem azokat a diszkeket, amiket orosz ügynökök csentek el” – mondta sokak megdöbbenésére Geller.

És hogy jön ide a Kecskebűvölők? Geller állítása szerint egyszer megkérte egy ügynökség, hogy végezzen egy disznóval a puszta tekintetével.

Kattintson ide a teljes cikk olvasásához

search

Follow Uri

Scan to Follow Uri on Twitter

Latest Articles

Read All Latest Articles
Amazing Lectures! uri lectures
Motivational Inspirational Speaker
Motivational, inspirational, empowering compelling 'infotainment' which leaves the audience amazed, mesmerized, motivated, enthusiastic, revitalised and with a much improved positive mental attitude, state of mind & self-belief.

“There is no spoon!”

The Matrix

“The world needs your amazing talents. I need them”

Michael Jackson

“Uri Geller gave an absolutely resonating talk on his life and career. He had every single magician in the room on the edge of their seats trying to digest as much information as they could. Uri emphasized that the path to frame is through uniqueness and charisma and that professional entertainers must be creative in their pursuits of success and never shy away from publicity.”

Tannens Magic Blog

“The man is a natural magician. He does everything with great care, meticulous misdirection and flawless instinct. The nails are real, the keys are really borrowed, the envelopes are actually sealed, there are no stooges, there are no secret radio devices and there are no props from the magic catalogues.”

James Randi (In an open letter to Abracadabra Magazine)

“Absolutely amazing”

Mick Jagger

“Truly incredible”

Sir Elton John

“Eternity is down the hall And you sit there bending spoons In your mind, in your mind”

Johnny Cash

“I Have watched Uri Geller… I have seen that so I am a believer. It was my house key and the only way I would be able to use it is get a hammer and beat it out back flat again.”

Clint Eastwood

“Better than watching Geller bending silver spoons, better than witnessing new born nebulae’s in bloom”

Incubus


Urigeller_facebookDo you have a question? Contact Uri!