Videó: amikor a magyar származású mágus csodát tett a Wembley fölött

 

A nyári Európa-bajnokságot felvezető, múltidéző Amikor-sorozatunkban ezúttal Uri Geller 1996-os kalandjait énekeljük meg.

Elgurult… (Fotó: The Sun)

Három alapos okkal lehet feloldozást nyerni a tizenegyes kihagyásának a bűne alól: ha te vagy Diana Ross, és úgyis tudod, hogy mindenképpen összedől a kapu, akkor is, ha mellé lősz, ha te vagy bárki, de a nagy Sergio Goycochea áll veled szemben 1990 nyarán, vagy ha te vagy Gary McAllister, és nagyon kitol veled egy, a stadion fölött helikopterező mágus.

Aligha kell ecsetelni, mennyire fontos volt az angoloknak a skótok elleni hazai mérkőzés az 1996-os Eb-n, és a mérkőzés fordulópontja kétségkívül az volt, amikor David Seaman büntetőt védett. Pontosabban: Seaman és a magyar származású Geller együtt tolt ki a végrehajtóval, ugyanis mint azt a videón is látni lehet, a labda közvetlenül az elrúgás előtt vidáman eldöcögött a Tower felé…

Gellert kapott a labda, szó szerint…

Mindez nem álhír, alaposan dokumentált tény, tényleg így történt, mármint hogy Geller (akinek mindkét szülője magyar, ő már izraeli és brit állampolgár) tényleg a stadion fölött röpködött egy helikopter utasaként talpig háromoroszlános ruházatban, szuggerálta a skótokat, hogy ne nyerjenek, és szuggerálta az angolokat, hogy nyerjenek. Tény, Paul Gascoigne aznap élete formájában játszott, kár, hogy később eltűnt a feje felől Geller, aki aztán igazolatlanul hiányzott az angolok kiesésekor.

A BBC műsora az esetről, a nevezetes „gellerkedés” 2 perc 18 másodpercnél

Kattintson ide a teljes történetért.

search

Follow Uri

Scan to Follow Uri on Twitter

Latest Articles

Read All Latest Articles
Amazing Lectures! uri lectures
Motivational Inspirational Speaker
Motivational, inspirational, empowering compelling 'infotainment' which leaves the audience amazed, mesmerized, motivated, enthusiastic, revitalised and with a much improved positive mental attitude, state of mind & self-belief.

“There is no spoon!”

The Matrix

“The world needs your amazing talents. I need them”

Michael Jackson

“Uri Geller gave an absolutely resonating talk on his life and career. He had every single magician in the room on the edge of their seats trying to digest as much information as they could. Uri emphasized that the path to frame is through uniqueness and charisma and that professional entertainers must be creative in their pursuits of success and never shy away from publicity.”

Tannens Magic Blog

“The man is a natural magician. He does everything with great care, meticulous misdirection and flawless instinct. The nails are real, the keys are really borrowed, the envelopes are actually sealed, there are no stooges, there are no secret radio devices and there are no props from the magic catalogues.”

James Randi (In an open letter to Abracadabra Magazine)

“Absolutely amazing”

Mick Jagger

“Truly incredible”

Sir Elton John

“Eternity is down the hall And you sit there bending spoons In your mind, in your mind”

Johnny Cash

“I Have watched Uri Geller… I have seen that so I am a believer. It was my house key and the only way I would be able to use it is get a hammer and beat it out back flat again.”

Clint Eastwood

“Better than watching Geller bending silver spoons, better than witnessing new born nebulae’s in bloom”

Incubus


Urigeller_facebookDo you have a question? Contact Uri!